Greffe d'organe

Yaşam kalitesini yükseltmenin alternatif uygulaması organ naklidir. Türkiye’de kaliteli doktorlar, profesyonel ekip ve teknolojik cihazlar sayesinde nakil uygulamalarında başarı oranı %95 seviyesindedir.

Organ Nakli Nedir?

Organ nakli bir organın donör, yani verici vücuttan çıkarıldığı ve sonrasında hasarlı veya eksik bir organın yerini almak üzere başka bir alıcı vücuda yerleştirildiği operasyonlara denir. Donör ve alıcı aynı konumda olabilir veya ayrı bir bölgede bulunan bir donörden alınan organlar başka bir yerde bulunan alıcıya nakledilebilir. Nakledilecek organlar veya dokular canlı vücutlardan veya kadavralardan alınabilir. Günümüzde başarılı bir şekilde nakledilebilen organlar aşağıdaki gibidir:

  • Akciğer
  • Böbrek
  • Karaciğer
  • Kemik iliği Nakli

Küresel olarak tıbbi veriler incelendiğinde, en yaygın nakledilen organın böbrek, bunu karaciğer ve kalbin takip ettiği görülmektedir. Nakil işlemi gerçekleştirilebilen dokular arasında kemik iliği, tendonlar, kornea, deri, kalp kapakçıkları, sinirler ve damarlar bulunur. Kemik ve tendon nakli kas-iskelet greftleri olarak adlandırılır.

Kornea ve kas-iskelet greftleri en sık nakledilen dokulardır ve bu tür nakiller organ nakline oranla çok daha yaygın bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Organ nakli işleminde, nakil reddi olasılığını asgariye indirmek için en uygun verici-alıcı eşleşmesini belirlemek üzere serotipleme yapılmaktadır. Bunun yanı sıra immünosüpresan ilaçların kullanımı da nakil reddi ihtimalini azaltabilmektedir.

 

Médias sociaux :

Une greffe de moelle osseuse

Une greffe de moelle osseuse

La moelle osseuse est un tissu spongieux et vital situe a l’interieur des OS . il contient du sang formant des cellules (hématopoïétiqu...

Lire la suite
Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp